MediaMarkt ziet winst verdampen en cfo vertrekken

MediaMarkt ziet winst verdampen en cfo vertrekken

Ceconomy heeft het afgelopen boekjaar zwaar onder de verwachtingen gepresteerd. De omzet liep licht terug, terwijl de winst voor het overgrote deel verdampte.

De totale omzet van het concern achter MediaMarkt en Saturn liep met iets minder dan een procent terug tot ruim 21,4 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 23 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog 206 miljoen onderaan de streep stond. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 650 miljoen euro, 63 miljoen lager dan een jaar eerder. 

De omzetdaling is te wijten aan de terugloop in de fysieke winkels. Online verkocht Ceconomy dertien procent meer dan een jaar eerder. E-commerce is nu goed voor 12,1 procent van de totale omzet, tegenover 10,6 procent in het vorige boekjaar.

Voor het komende boekjaar verwacht Ceconomy een lichte omzetgroei, maar een verder teruglopende winst. Het bedrijf spreekt van een transitiejaar en heeft volgens ceo Ferran Reverter van MediaMarktSaturn een ‘duidelijke strategie’ om de uitdagingen het hoofd te bieden. “Die heeft zich al bewezen in landen als Spanje, Italië en Nederland.” In Duitsland en op groepsniveau was Ceconomy volgens hem echter te traag met het implementeren van de nieuwe strategie.

Ceconomy maakt verder bekend dat cfo Mark Frese op 31 december op eigen verzoek vertrekt. Hij wordt op interimbasis opgevolgd door Bernhard Düttman. Eerder dit jaar nam Ceconomy al voortijdig afscheid van ceo Pieter Haas.

MediaMarkt maakte vorige maand zijn ‘grootste verandering tot nu toe’ in Nederland bekend. De elektronicaketen koos voor een nieuwe merkpositionering, waarbij services en oplossingen ‘de nieuwe levensader’ zijn.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!