'Aldi voor het eerst verliesgevend in eigen land'

'Aldi voor het eerst verliesgevend in eigen land'

Aldi Nord schrijft dit jaar voor het eerst in de geschiedenis rode cijfers in Duitsland. Het verlies bedraagt een ‘tweecijferig miljoenenbedrag’, meldt het Duitse vakblad Manager Magazin

De Duitse supermarktketen, die ook in ons land actief is, zag zijn winst na belastingen vorig jaar al halveren tot ongeveer tweehonderd miljoen euro. Voor dit jaar werd een omzetgroei van 3,5 tot vier procent verwacht in eigen land, maar in werkelijkheid bedraagt die minder dan één procent.

De nieuwe topman van Aldi Nord, Torsten Hufnagel, wil nu ‘het hele bedrijf ombouwen en intensief investeren’. Vorig jaar werd een investering van 5,2 miljard euro in de modernisering van winkels, de bouw van nieuwe filialen en uitbreiding in het buitenland goedgekeurd door de oprichterfamilie. Hufnagel denkt volgens ingewijden echter meer kapitaal nodig te hebben voor zijn groeitraject.

Aldi Nord zou als geheel nog wel zwarte cijfers schrijven, dankzij winsten uit het buitenland. De retailer is in ons land met zo’n vijfhonderd winkels actief. Onlangs werd ook hier een nieuwe topman aangesteld, in de persoon van Christian Fleck. Hij moet de vernieuwingsstrategie die het afgelopen jaar is ingezet verder implementeren. Daarbij staan het uitbreiden van filialen en de vernieuwing van het assortiment centraal.

Reacties 13


Olaf Busch 21 dec, 10:14

Aldi heeft natuurlijk de strijd met Lidl verloren door de tijdgeest uit het oog te verliezen en te lang te vertrouwen op de oude succesfactoren. Over 10 jaar bestaat Aldi niet meer.


Frys Lan 21 dec, 12:24

Aldi is de supermarkt waar ik het meeste koop, maar of dat zo blijft is de vraag! De laatste maanden na de ombouw in Bolsward grijp ik TE vaak mis en moet ik alsnog naar de Jumbo tegenover...


Durk Hiemstra 21 dec, 12:49

Albert Heijn is met zijn basis producten goedkoper dan de Aldi en heeft in boven dien bepaalde weken de hamster weken, één kopen en één gratis. En dat heeft de Aldi niet.


bre Str 21 dec, 14:40

Aldi wordt te duur en na verbouwing is er niets meer te vinden


Sylvia. S. 21 dec, 15:34

Bij AH wordt je bedonderd z.g. 2 voor 1 Dat zijn psychologische prijzen je moet heel goed opletten op het gewicht etc.


Klaas T 21 dec, 15:49

Aldi scoort, met uitzondering van groenten en fruit, nog steeds het beste op prijs en kwaliteit. Goedkoop is ook echt goed. Dat geldt niet altijd in andere supermarkten. Die soms lege winkelschappen zijn wel storend. Daarmee verliezen ze klanten.


M Bootsma 21 dec, 16:37

Lidl de grote concurrent.


Paul Zwijnenberg 21 dec, 19:29

Hoge kwaliteit voor een lage prijs.
Dat geldt nog steeds bij Aldi. De ‘ lagere prijzen’ ( lees: centen) bij andere winkels hebben zeker ook met gewicht en kwaliteit te maken. Voor kwaliteit moet je betalen: en daar is de Aldi nog steeds heel scherp in. En euh...
Lege vakken? Die heb je bij elke winkel wel. Bij de Aldi zijn steeds meer alternatieven te koop, probeer eens iets anders!!!


R Lesmeister 21 dec, 22:28

Bij ons in het dorp hebben we steeds ander personeel en dat is niet fijn. Een fijn team dat er was hebben ze uit elkaar gehaald en er zijn niet altijd vriendelijke voor in de plaats gekomen ik ben zelfs uitgescholden en moest maar ergens anders mijn boodschappen gaan doen terwijl ik met mijn vrouw er iedere bijna kom nu ga ik vaak naar barneveld wel 7 km verder voor mij maar wel vriendelijk waarom wisselen jullie een goed team deze klacht is niet alleen van mij ik hoor meer van die geluiden doe er wat mee


James Fairchild 22 dec, 11:12

Aldi is de eerste die de klap opvangt.Het is niet alleen de concurrentie met Lidl of andere ketens. Het gaat met name om de achterkant wat uit het oog wordt verloren. ( miljoenen worden achterover gedrukt door inkoop afdelingen)Taak van de Ceo is complieance en code of conduct door te lichten. Consumenten zijn gevoelig voor fairbusiness en dat is met name bij discounters fair te zoeken. Alleen betrouwbaar mbt prijs gaat niet meer op , een keten wat transparant is trekt de aandacht.Kortom agressief markt aandeel verwerven zal op de langer termijn niet meer werken en zal leiden tot inkrimpen van Discounters..


willy gastel 22 dec, 13:00

aldi word ook steeds duurder vergelijkbaar met de dure jumbo
dirk v d broek is nog steeds de goedkoopste


Henry Vdk 22 dec, 21:42

Belachelijk wat een domme mensen.
Wat vandaag in iedere winkel uitverkocht was had de Aldi nog in voorraad. Fijne winkel voor de slimme mens.


Henk aan de Leye 22 dec, 23:38

Dat Aldi winst of verlies heeft is een schatting, omdat Aldi nooit geen omzet of winstcijfers verstrekt, je kunt ook zeggen dat Aldi 100 miljoenen winst heeft en dat de omzet met 4,5% is gestegen! Lidl is niet echt een concurrent, die akties van auto's,caravans en reizen weg geven moet ook betaald worden door de klant, hetzelfde geldt voor Jumbo, al die dure tv reclames, een wielerploeg, Max Verstappen F1 races kosten miljoenen en dat moet de klant betalen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!