Utrechtse Planeet wordt toch geen warenhuis

Utrechtse Planeet wordt toch geen warenhuis

Syntrus Achmea gaat winkel- en kantoorcomplex De Planeet in Utrecht ingrijpend renoveren. De verbouwingen beginnen medio volgend jaar en moeten twee jaar later zijn afgerond.

Ruim twee jaar geleden waren er berichten dat Hudson’s Bay en La Place zich in het winkelcentrum zouden vestigen, maar die openen volgend jaar in Hoog Catharijne. Het plan om De Planeet om te vormen tot een warenhuis zijn nu van tafel. De pandeigenaar wijst daarvoor naar de andere omstandigheden in de retailmarkt. “Wij denken dat er in Utrecht onvoldoende vraag is voor een extra warenhuis”, aldus ontwikkelingsmanager Walther van Leeuwe.

Syntrus Achmea ziet ruimte voor winkel- en kantooroppervlakten van vijftienhonderd vierkante meter, omdat die ‘zeldzaam zijn in het centrum van de stad’. In het nieuwe plan blijft de winkelfunctie beperkt tot de begane grond en eerste verdieping, zoals nu ook het geval is. De winkels kunnen volgens de eigenaar desgewenst twee keer zo hoog worden, waarbij consumenten bijvoorbeeld op de begane grond kunnen worden ontvangen en tijdens het winkelen op de eerste verdieping een kopje koffie kunnen drinken.

Op de tweede tot en met de zesde verdieping komen in totaal zevenduizend vierkante meter aan kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd. In de dubbele kelder komt mogelijk een fietsenstalling. “Wij geloven sterk in gebouwen die meerdere functies verenigen, met name in de binnensteden”, aldus Van Leeuwe.

Bekijk de transformatie van het ‘blauwe gebouw’ in hartje Utrecht op RetailTrends


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends