Bakkersketen opent winkel tegen verspilling

Bakkersketen opent winkel tegen verspilling

Bakkersformule Bbrood opent binnenkort een zogenoemde ‘waste no more’-winkel in Amsterdam. Klanten kunnen daar brood van een dag oud kopen voor de helft van de prijs.

De anti-verspillingswinkel is vanaf januari te vinden aan de Rozengracht. Naast het afgeprijsde brood worden er ook nog steeds dagverse producten voor de normale prijs verkocht. Verder betalen klanten tien cent voor alle papieren verpakkingen. “We maken mensen bewust van de single use verpakking problematiek en tegelijkertijd proeven ze dat brood van gisteren nog steeds lekker is”, zeggen initiatiefnemers Jan en Tom Miedema van de winkel.

Bbrood profileert zich als duurzame bakkerij en verkoopt zijn producten naast de eigen winkels ook via markt. De formule heeft elf eigen winkels in Amsterdam en daarnaast vijftien vestigingen in drie Afrikaanse landen.

Reacties 1


Huib Van Leeuwe 27 dec, 15:15

Oud brood in nieuwe zakken gaat niet werken. Wij hadden 30 jaar geleden al “Vers van gisteren”. Ook toen was het een leuk probeersel en verdenk ik dat de concept bedenker in ons plakboek heeft zitten bladeren. Je reinste “Me Too” marketing. Wij deden het toen om de retouren van de klanten (supermarkten) terug te dringen. Zij kregen toen tot 5% van de broodomzet de retouren vergoed. Vers van gisteren verkochten we voornamelijk aan de etnische minderheden en beinvloede het broodverbruik negatief. Brood werd nog minder populair en zijn we er snel mee gestopt. Dus niet meer in de plakboeken van je vader kijken en zelf iets beters verzinnen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!