Coop groeit dankzij Emté met dubbele cijfers

Coop groeit dankzij Emté met dubbele cijfers

Coop heeft zijn totale omzet het afgelopen jaar met achttien procent zien toenemen tot 1,4 miljard euro. De bijna twintig omgebouwde winkels van Emté droegen in de tweede helft van het jaar 130 miljoen euro bij aan de omzet.

Zonder de Emté-vestigingen groeide de omzet van Coop met zeven procent tot 1,3 miljard euro. Daarmee groeide de supermarktketen naar eigen zeggen twee keer harder dan de markt. Coop heeft 51 Emté-winkels overgenomen, waarvan er inmiddels negentien zijn omgebouwd. De retailer kreeg er in totaal 27 nieuwe winkels bij heeft daarmee nu 290 filialen. 

De autonome groei is volgens Coop het gevolg van aanhoudende investeringen in het bestaande winkelbestand en de zichtbaarheid van de coöperatieve merkwaarden. Ook online en met stadsconcept Coop Vandaag werd groei bereikt. Coop Vandaag werd dit jaar uitgebreid met vijf nieuwe winkels. Daarnaast investeerde de retailer in e-commerce, waarmee een groei van 240 procent werd gerealiseerd. Deze groei werd ondersteund door de introductie van de bestelapp en een grote receptendatabase. 

De integratie van de Emté-supermarkten verloopt volgens Coop conform plan en in de eerste helft van 2019 wordt de ombouw afgerond. Dat betekent dat Coop in de eerste helft van het jaar de grens van driehonderd supermarkten bereikt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends