Rechtszaak tegen PostNL om onderbetaling pakketsorteerders

Rechtszaak tegen PostNL om onderbetaling pakketsorteerders

FNV spant een rechtszaak aan tegen PostNL vanwege vermeende onderbetaling van zeker honderd pakketsorteerders. Dat kwam aan het licht bij een onderzoek van de Inspectie SZW, die de pakketdepots bezocht nadat een van de werknemers melding had gedaan van een schijnconstructie en onderbetaling.

PostNL maakt volgens de vakbond in minstens zestien van zijn 22 depots gebruik van schijnconstructies. Zo zou Young Capital uitzendkrachten leveren op de pakketdepots in Den Hoorn en Sassenheim, waar zij in plaats van het cao-loon het minimumloon ontvangen en geen pensioen opbouwen. Dat is in strijd met de wet die gelijk loon voor gelijk werk voorschrijft, stelt FNV.

PostNL ontkent dat het bedrijf de wet overtreedt. “Contracting is een bestaande manier van werken waarbij wij en onze contracting-partners ons altijd hebben gehouden aan de wettelijke kaders”, aldus een woordvoerder tegenover ANP. Het pakketbedrijf kan zich niet vinden in de rapporten van de Inspectie SZW.

Young Capital is niet het eerste uitzendbureau bij de pakkettendivisie van PostNL Pakketten dat door FNV wordt aangepakt. Eerder al voerde de vakbond procedures tegen In Person en 365Werk en de gemeente Midden-Groningen. Beide betalen uitzendkrachten inmiddels het cao-loon.
 

Reacties 1


Jan van Rossem 2 jan, 11:44

Er zijn een aantal mensen die niet op de goede plek zitten van het hoofd kantoor. Dit is meerdere malen voorgekomen bij TNT-----POST
Lieve mensen van TNT----POST begin nu in het Jaar 2019 met een schone lei en hou een CAO vast voor iedereen dan zal U zien dat Uw naan gezuiverd wordt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!