Grootste geldtransporteur failliet, vervoer naar winkels blijft gewaarborgd

Grootste geldtransporteur failliet, vervoer naar winkels blijft gewaarborgd

SecurCash, de grootste vervoerder van contant geld in Nederland, heeft het faillissement aangevraagd. Het transport naar retailers wordt voorlopig overgenomen door andere transporteurs, schrijft De Financiële Telegraaf.

SecurCash verzorgt jaarlijks 450 duizend geldtransporten voor meer dan duizend bedrijven, waaronder Kruidvat, Gamma, Karwei, Blokker, Intertoys, Xenos, Jan Linders en Boni. Het ophalen en brengen van contant geld naar retailers wordt voorlopig overgenomen door transporteurs G4S en RCCS. “Het faillissement heeft geen gevolgen voor de werkzaamheden in onze winkels”, zegt een woordvoerder van A.S. Watson tegen De Financiële Telegraaf.

De problemen van SecurCash zijn deels veroorzaakt door de overname van branchegenoot Brinks in 2015. Met zijn langlopende vastgoedverplichtingen bleek dat bedrijf een ‘molensteen om de nek’. Daarnaast werden de tarieven voor het ophalen en wegbrengen van geld volgens een ingewijde steeds lager. “De marge van retailers staat onder druk en daarom gingen winkeliers steeds meer in de kosten snijden, en een van de populairste maatregelen was het besparen op de verwerking van contant geld.”

De markt van contant geld staat al langere tijd onder druk. Zowel De Nederlandsche Bank als minister Hoekstra van Financiën uitten onlangs nog hun zorgen over het afnemende gebruik van contant geld. Beide vinden een cashloze samenleving onwenselijk en pleiten voor behoud van de acceptatie van contant geld in winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!