Noodinfuus stelt geldvervoer naar winkels veilig

Noodinfuus stelt geldvervoer naar winkels veilig

De rechtbank heeft de faillissementsaanvraag van geldtransporteur SecurCash afgewezen. Daarop heeft de in nood verkerende vervoerder uitstel van betaling aangevraagd.

Op het moment van de faillissementsaanvraag had SecurCash nog een miljoen euro in kas. Daaruit concludeerde de rechter dat de aanvraag niet noodzakelijk was, maar bedoeld om makkelijk van arbeidsovereenkomsten af te komen. Inmiddels hebben de banken beslag gelegd op het laatste geld, zegt een bron tegen het FD. Daarop is direct uitstel van betaling aangevraagd, waarover vrijdagmiddag een uitspraak wordt gedaan.

De Nederlandse banken hebben SecurCash inmiddels van een noodinfuus van anderhalf miljoen euro voorzien, zegt directeur Mario Koevoets van de transporteur in De Financiële Telegraaf. Daarmee kunnen de geldwagens in ieder geval de komende vier weken contant geld van en naar winkels vervoeren.

SecurCash heeft ongeveer de helft van de geldtransportmarkt in handen en verzorgt de transporten voor winkelketens als Blokker, Kruidvat, Gamma en Jan Linders. Eerder werd al duidelijk dat branchegenoten G4S en RCCS indien nodig de transporten zouden overnemen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!