Weer duizenden nepwebshops offline gehaald

Weer duizenden nepwebshops offline gehaald

De Consumentenbond heeft bij een nieuw onderzoek nog eens 3100 Chinese nepwebwinkels gevonden. Daarvan heeft de bond er ruim 2700 offline laten halen.

Het totale aantal websites dat de Consumentenbond in 2018 uit de lucht liet halen komt daarmee op ruim 4500. Bij het eerste onderzoek, in mei vorig jaar, bleek al dat criminelen hun nepwinkels bij een beperkt aantal bedrijven registreren. Ook nu nog is 86 procent van de sites bij slechts twee verschillende registrars ondergebracht. Op verzoek van de Consumentenbond hebben beide bedrijven de malafide sites offline gehaald.

Registrar.eu, een van de twee bedrijven waar de webshops geregistreerd staan, belooft vanaf dit jaar alle binnenkomende aanvragen te scannen op verdachte kenmerken. Daarnaast laat SIDN, de stichting die alle .nl-websites beheert, weten de bezwaarprocedure voor verdachte sites terug te brengen van 35 naar vijf dagen. Hierdoor kunnen foute sites sneller uit de lucht worden gehaald.

Het is de derde keer dat de Consumentenbond een reeks nepwebshops uit de lucht krijgt. In juni werden duizend malafide webwinkels offline gehaald, een maand eerder al eens 850. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!