Jan Linders groeit verder in omzet en marktaandeel

Jan Linders heeft vorig jaar een omzet van bijna 431 miljoen euro geboekt. Dat is een groei van 5,4 procent ten opzichte van 2017, toen de zuidelijke supermarktketen goed was voor ruim 408 miljoen euro.

Jan Linders groeit naar eigen zeggen al sinds 2010 harder dan de markt en in de versgroepen zelfs twee keer harder dan de markt. De retailer wist verder zijn marktaandeel te vergroten van 1,09 naar 1,11 procent. Net als de afgelopen jaren werd in 2018 een tiental filialen vernieuwd. Daarmee zijn nu dertig supermarkten, de helft van het totale winkelbestand, verbouwd naar de in 2015 gelanceerde formule.

Ook dit jaar wil Jan Linders weer tien supermarkten verspreid in het marktgebied vernieuwen. Daarnaast worden de komende maanden Emté-vestigingen omgebouwd in Eindhoven, Reusel en Veghel. In Nederweert zal Jan Linders na de overname van de huidige Emté-supermarkt een nieuwe locatie betrekken.

Jumbo verkocht drie van de 79 overgenomen Emté-supermarkten door aan Jan Linders. De overname past volgens algemeen directeur Leo Linders in de strategie om verder te groeien binnen het marktgebied. “Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, winkels en formule.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!