Spar opent twee Express-winkels per week

Spar opent twee Express-winkels per week

Spar verwacht komend voorjaar 140 winkels bij tankstations te hebben. Volgende maand opent de supermarktketen naar verwachting zijn honderdste Express-winkel, zegt commercieel directeur Susanne Kroon in het AD.

Voor de Express-formule ziet Spar dit jaar de meeste uitbreidingsmogelijkheden. Momenteel zijn er 94 van deze gemakswinkels bij tankstations van Texaco en Esso. Dit jaar worden er twee nieuwe vestigingen per week geopend, zegt Kroon. “De winkels bij tankstations worden druk bezocht en zijn daarom goed voor onze herkenbaarheid.”

Spar breidt momenteel zijn distributiecentrum in Waalwijk uit om meer ruimte te maken voor verse producten. De supermarktketen neemt daar een deel van het magazijn van Xenos over. “Dit jaar komt er een grote verschuiving naar verse producten, de consument trekt hier meer geld voor uit”, aldus Kroon.

Topman John van der Ent zei vorig jaar dat Spar naast de Express-winkels veel groeimogelijkheden ziet met zijn City-concept. Daarvan moeten er eind dit jaar honderd zijn, een verdubbeling van het huidige aantal. Spar is volgens Van der Ent de snelst groeiende retailketen van Nederland. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends