IKEA start met foodbezorging in Nederland

IKEA bezorgt vanaf woensdag eten en drinken aan huis in Groningen. Bij succes wordt de dienst mogelijk uitgebreid naar andere steden.

IKEA werkt samen met Thuisbezorgd.nl. Consumenten kunnen tussen twaalf uur ’s middags en acht uur ’s avonds het grootste deel van de menukaart van het restaurant laten thuisbezorgen. Alleen ontbijtproducten zijn daarvan uitgesloten. Het is nog niet duidelijk of en wanneer IKEA ook in andere Nederlandse steden eten gaat bezorgen.

De samenwerking met Thuisbezorgd.nl sluit naar eigen zeggen aan bij de ambities van IKEA om nieuwe services te testen die passen bij de behoeften van de klant en een 'digitale en duurzame toekomst'. IKEA heeft nooit eerder zo’n groot deel van zijn menukaart beschikbaar gemaakt voor bezorging. Eind vorig jaar werd al eens een kort experiment gedaan met de thuisbezorging van gehaktballetjes in Londen. Daarvoor werkte de retailer vier dagen lang samen met Uber. 

Twintig procent van de wereldwijde winkelbezoekers van IKEA komt alleen voor het foodaanbod, vertelde managing director Michael La Cour van IKEA Food vorig jaar in RetailTrends. De restaurants zijn volgens hem uitgegroeid tot ‘het hart van de woonwarenhuizen’. IKEA overweegt daarom ook standalone restaurants en cafés in binnensteden te openen.
 

Reacties 3


Jan Janssen 9 jan, 10:27

Volgende stap: LaPlace gaat meubels verkopen ... ;-) Wat is er toch mis met het principe van 'schoenmaker, blijf bij je leest'?


Joran Linden 9 jan, 11:16

Uhmm... geld verdienen misschien ?


PLATFORM Projects 9 jan, 11:36

Daarnaast, het restaurant en de keuken draaien toch al! Mooi als Thuisbezorgd.nl het bereik kan vergroten, niet?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!