IKEA start met foodbezorging in Nederland

IKEA start met foodbezorging in Nederland

IKEA bezorgt vanaf woensdag eten en drinken aan huis in Groningen. Bij succes wordt de dienst mogelijk uitgebreid naar andere steden.

IKEA werkt samen met Thuisbezorgd.nl. Consumenten kunnen tussen twaalf uur ’s middags en acht uur ’s avonds het grootste deel van de menukaart van het restaurant laten thuisbezorgen. Alleen ontbijtproducten zijn daarvan uitgesloten. Het is nog niet duidelijk of en wanneer IKEA ook in andere Nederlandse steden eten gaat bezorgen.

De samenwerking met Thuisbezorgd.nl sluit naar eigen zeggen aan bij de ambities van IKEA om nieuwe services te testen die passen bij de behoeften van de klant en een 'digitale en duurzame toekomst'. IKEA heeft nooit eerder zo’n groot deel van zijn menukaart beschikbaar gemaakt voor bezorging. Eind vorig jaar werd al eens een kort experiment gedaan met de thuisbezorging van gehaktballetjes in Londen. Daarvoor werkte de retailer vier dagen lang samen met Uber. 

Twintig procent van de wereldwijde winkelbezoekers van IKEA komt alleen voor het foodaanbod, vertelde managing director Michael La Cour van IKEA Food vorig jaar in RetailTrends. De restaurants zijn volgens hem uitgegroeid tot ‘het hart van de woonwarenhuizen’. IKEA overweegt daarom ook standalone restaurants en cafés in binnensteden te openen.
 

Reacties

Volgende stap: LaPlace gaat meubels verkopen ... ;-) Wat is er toch mis met het principe van 'schoenmaker, blijf bij je leest'?

Geplaatst door Jan Janssen op 9 januari 2019 om 10:27

Uhmm... geld verdienen misschien ?

Geplaatst door Joran Linden op 9 januari 2019 om 11:16

Daarnaast, het restaurant en de keuken draaien toch al! Mooi als Thuisbezorgd.nl het bereik kan vergroten, niet?

Geplaatst door PLATFORM Projects op 9 januari 2019 om 11:36

Laatste nieuws

RetailTrends