Casa toch in de fout met kerstversiering

Casa toch in de fout met kerstversiering

Winkelketen Casa is in de fout gegaan met de verkoop van verlichting in de vorm van een kerstboom. Groothandel Edelman had daarvoor een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse organisatie.

Edelman constateerde afgelopen najaar dat Casa kerstversiering in zijn winkels aanbood die veel weg had van zijn kerstster en kerstboom met lampjes. De voorzieningenrechter in Amsterdam bepaalde vorige maand echter dat er geen inbreuk was gemaakt op het auteursrecht, maar kon geen uitspraak doen over de zogenoemde gemeenschapsmodelrechten.

De rechtbank in Den Haag oordeelt nu dat het kerststermodel van Edelman geen, maar het kerstboommodel wél een eigen karakter heeft. Omdat het product van Casa dezelfde ‘totaalindruk’ geeft als die van Edelman, is er volgens de rechter sprake van inbreuk op het gemeenschapsmodelrecht van de groothandel.

Casa mag de verlichting in de vorm van een kerstboom niet meer verkopen in de Europese Unie. Ook moet een overzicht van de producenten van de versiering worden overgedragen aan Edelman.


De kerstversiering van Casa

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!