MediaMarkt laat alliantie met BCC-moeder rusten

Ceconomy gaat voorlopig niet intensief met Fnac Darty samenwerken in een strategische alliantie. De moederbedrijven van MediaMarkt en BCC hadden daarvoor afgelopen mei een intentieverklaring getekend, maar Ceconomy heeft het project opgeschort.

De zogenoemde European Retail Alliance zou zich in eerste instantie richten op strategische partnerships met leveranciers, huismerkontwikkeling, licentie-activiteiten en innovatie. De Russische marktleider M.video sloot zich al snel aan bij het gezelschap. 

Ceconomy wil zich voorlopig focussen op de problemen die zich in eigen land hebben aangediend. Het bedrijf presteerde het afgelopen boekjaar zwaar onder de eigen verwachtingen en zag zijn ceo en cfo vertrekken. “We hebben op de pauzeknop gedrukt”, zegt een woordvoerder over de alliantie tegenover de Duitse zakenkrant Börsen-Zeitung.

De eigenaar van MediaMarkt en Saturn heeft 24 procent van de aandelen in Fnac Darty in handen. Afgelopen maand noemde Ceconomy het belang nog essentieel met het oog op zijn verlangen naar meer consolidatie in de sector. Plannen voor meer overnames zijn er echter niet.

Reacties 1


R.H. Koornstra 14 jan, 12:56

Opnieuw een strategische activiteit halverwege gestopt. Ben benieuwd wat BCC in dit moment van strategische én tactische zwakte bij MediaMarkt gaat doen. Want die hebben nu ook hun handen vrij!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!