Haarlemse IKEA geldt als wereldwijde proeftuin

Haarlemse IKEA geldt als wereldwijde proeftuin

IKEA test de komende anderhalf jaar een nieuw concept in zijn vestiging in Haarlem. Het is volgens het Haarlems Weekblad een van de vier testwinkels wereldwijd van de meubelketen.

Bij de proef horen onder meer interieuradvies op maat en verschillende interactieve tools. Zo kunnen klanten via een scherm ter plekke hun ideale kledingkast samenstellen en vertellen 'bewoners' van de voorbeeldkamers in de showroom over hun persoonlijke woonoplossingen. Het concept sluit naar eigen zeggen aan bij de ambitie van IKEA om de winkelervaring binnen drie jaar compleet te vernieuwen. De woonwinkelketen test het concept ook in winkels in Canada, Frankrijk en Polen.

Nog meer dan voorheen staan complete woonoplossingen centraal, zegt storemanager Aditsa Möbius van IKEA Haarlem. “De kamers in onze vernieuwde showroom zijn gebaseerd op echte huishoudens in Haarlem en omgeving.” De bewoners van de kamers vertellen klanten via een audioverhaal over hun persoonlijke woonoplossingen en -frustraties, zoals de typische hoge plafonds en ramen in de binnenstad van Haarlem.

Nederland geldt sinds eind vorig jaar ook al als proeftuin voor een nieuw meubelverhuurmodel van IKEA. En sinds vorige week wordt in Groningen getest met het thuisbezorgen van eten en drinken, eveneens een wereldwijde primeur. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends