Guess vervangt Blokker in de Kalverstraat

Guess opent komend voorjaar een flagshipstore in Amsterdam. De Amerikaanse modeketen vestigt zich in de Kalverstraat, op de plek waar voorheen Blokker te vinden was.

Guess heeft een huurovereenkomst gesloten met HB Capital, de investeringstak van de familie Blokker. De winkelruimte heeft een vloeroppervlakte van zo’n 1.225 vierkante meter en ligt in het drukst bezochte deel van de straat. Guess vestigt zich in de buurt van onder meer Zara, Topshop en Urban Outfitters.

Blokker sloot begin vorig jaar de deuren van zijn winkel in Amsterdam, die in 1951 was geopend. Verschillende familieleden werkten in de winkel, waaronder Jaap en Ab Blokker.

De winkel ging om bedrijfseconomische redenen dicht: het was voor de retailer niet rendabel meer om in de Kalverstraat te zitten. Voor HB Capital is het behalve een rendabele verhuurlocatie ook een pand met ‘emotionele waarde’.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties 2


Frits De vries 15 jan, 13:00

Dan weet je ook hoe beroerd de omzetontwikkeling/winstgevendheid van blokker is.


Bert Ysfogel 15 jan, 20:07

Dat Blokker niet (meer) rendeert in de Kalverstraat zegt waarschijnlijk meer over de kalverstraat dan over Blokker. Toeristen zullen niet zo veel interesse hebben in huishoudartikelen. Het is een komen en gaan van winkels en dat zal wel veel te maken hebben met de gigantische huren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!