MediaMarkt al snel van start in nieuw dc

MediaMarkt al snel van start in nieuw dc

MediaMarkt verzorgt vanaf komende zomer al zijn logistieke activiteiten in Nederland vanuit het nieuwe distributiecentrum in Etten-Leur. De elektronicaketen krijgt op de logistieke campus de beschikking over 55 duizend vierkante meter.

Het grootschalige logistieke terrein is onderverdeeld in meerdere geschakelde units, die daardoor flexibel kunnen worden ingevuld. Dat houdt in dat de magazijnruimte kan meegroeien- of krimpen, op basis van de behoefte van de gebruiker. De campus bestaat uit vijf afzonderlijke units, waarvan MediaMarkt er vier huurt, goed voor zo’n 55 duizend van de in totaal zeventigduizend vierkante meter.

Met het nieuwe dc wordt de bevoorrading en distributie van de winkels en webshop centraal georganiseerd, wat inhoudt dat de bestaande locatie in Nieuwegein na een overgangsperiode op slot gaat. Het nieuwe centrum zal zo’n 150 banen opleveren. Hoeveel medewerkers uit het oude dc meegaan naar de nieuwe locatie, is nog niet duidelijk. “We doen wat we kunnen om zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te helpen”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Het nieuwe magazijn betekent volgens cfo Michael Soehlke van MediaMarkt Nederland een ‘enorme positieve impuls’ voor een efficiënte samenwerking met leveranciers en partners. “Een win-win-winsituatie, want ook onze klanten profiteren hier uiteraard direct van.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!