Speelgoedketen Maxi Toys is overgenomen door de Portugese durfinvesteerder Green Swan. Het is de derde winkelformule waarvoor Blokker Holding een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Green Swan neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en ‘via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector’. De investeerder nam vorig jaar al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over. De verwachting is dat de synergie met de speelgoedactiviteiten van Green Swan leidt tot schaalvoordelen en innovatie die Maxi Toys zullen versterken.

Maxi Toys heeft 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg. Ceo Alain Hellebaut blijft aan het hoofd staan van de speelgoedketen. “Dankzij de overname door Green Swan zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel groeipad dat we hebben uitgestippeld
op het domein van marketing, management en klantbeleving”, reageert hij. Binnen de nieuwe groep zal de keten volgens hem de kans krijgen zich verder te ontplooien als een ‘internationaal merk’.

De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de ondernemingsraad van Maxi Toys. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Blokker Holding besloot in 2017 alle winkelformules behalve Blokker in de verkoop te zetten. Afgelopen november kwam ook de huishoudketen in de etalage. Naast Blokker is het winkelconcern nu nog eigenaar van Big Bazar, waarvoor het verkoopproces vorig jaar werd opgeschort.