Blokker Holding is van Maxi Toys af

Blokker Holding is van Maxi Toys af

Speelgoedketen Maxi Toys is overgenomen door de Portugese durfinvesteerder Green Swan. Het is de derde winkelformule waarvoor Blokker Holding een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Green Swan neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en ‘via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector’. De investeerder nam vorig jaar al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over. De verwachting is dat de synergie met de speelgoedactiviteiten van Green Swan leidt tot schaalvoordelen en innovatie die Maxi Toys zullen versterken.

Maxi Toys heeft 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg. Ceo Alain Hellebaut blijft aan het hoofd staan van de speelgoedketen. “Dankzij de overname door Green Swan zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel groeipad dat we hebben uitgestippeld
op het domein van marketing, management en klantbeleving”, reageert hij. Binnen de nieuwe groep zal de keten volgens hem de kans krijgen zich verder te ontplooien als een ‘internationaal merk’.

De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de ondernemingsraad van Maxi Toys. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Blokker Holding besloot in 2017 alle winkelformules behalve Blokker in de verkoop te zetten. Afgelopen november kwam ook de huishoudketen in de etalage. Naast Blokker is het winkelconcern nu nog eigenaar van Big Bazar, waarvoor het verkoopproces vorig jaar werd opgeschort.

Reacties 2


Reinder Koornstra 23 jan, 10:17

Alsof het verpatsen van winkelketens de primaire taak is voor een detailhandelsconcern!
Je zou kunnen redeneren dat Blokker zich nu écht Blokker kan concentreren, maar, afgezien van de verwisseling van speelgoed naar ondergoed en handdoeken, zie ik daar nog geen adequate oplossing! Een Blokker die het op zaterdagmiddag af kan met drie verkopers?


Jan Jansen 23 jan, 20:18

Reinder je bent al retail expert wederom goed op de hoogte wat er binnen de retail gebeurt. Speelgoed is al lang weer terug in alle Blokkers en daarnaast groeit blokker weer (10%) en harder dan alle non food retailers. Nee lekker commentaar leveren vanuit de zijlijn. Prachtig he die zgn retail specialisten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!