Marktplaats treedt op tegen verboden producten

Marktplaats treedt op tegen verboden producten

De NVWA en Marktplaats gaan samenwerken om de handel in illegale producten te bestrijden. Daarbij gaat het onder meer om de handel in verboden levensmiddelen, voedingssupplementen, dieren en planten.

Het samenwerkingsdocument werd vandaag getekend door Rob van Lint, inspecteur-generaal van de NVWA en Jet Roos-Van Aerssen, cfo van Marktplaats. In het document staan afspraken die helpen advertenties met verboden handel zoveel mogelijk te weren, onder meer door betere voorlichting en toezicht. De samenwerking gaat officieel van start op 1 maart.

Marktplaats is met zijn miljoenen bezoekers per dag een van de grootste digitale platforms. Steeds vaker vindt illegale handel plaats via dit soort kanalen. Het is daarom noodzaak om hier tegen op te treden, vinden beide partijen.

Marktplaats gaat zich inzetten kopers en verkopers nog beter attent te maken op wat wel en niet kan op het platform en deze groep actief mee te laten werken. Daarnaast worden er NVWA-inspecteurs ingezet. Vinden zij verboden aanbiedingen op het platform, dan zorgen zij dat deze verwijderd worden. Accounts met meerdere meldingen worden automatisch geblokkeerd. Ook gaat een trefwoordenlijst, die is door NVWA en Marktplaats is samengesteld, verboden producten opsporen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!