Toch winkels mogelijk bij snellaadstations Fastned

Fastned heeft toestemming een winkel en toiletten te bouwen bij zijn laadstations. De Nederlandse Staat was tegen het plaatsen van deze voorzieningen en daarom liep er een rechtszaak, die woensdag is gewonnen door Fastned.

Fastned vroeg voor twee van zijn laadstations een vergunning aan voor het bouwen van toiletten en winkels. Het bedrijf wil elektrische rijders de mogelijkheid bieden om tijdens het laden een broodje of kopje koffie te halen. Rijkswaterstaat verleende de vergunning alleen niet. De organisatie vindt dat de aanvullende voorzieningen de verkeersveiligheid verhinderen en daarbij ook het doelmatig gebruik van de locaties. 

De Raad van State concludeert echter dat de aanvullende voorzieningen geen gevaarlijke verkeerssituatie veroorzaken. Fastned kan de komende tijd daarom aan de slag met vergunningen. Daarna wordt gekeken welke locaties het meest geschikt zijn, meldt een woordvoerder van de onderneming aan het FD.

Fastned heeft momenteel 86 laadstations verspreid over Nederland en Duitsland. Het doel is om een Europees netwerk van duizend snellaadstations te bouwen, waar elektrische auto’s in gemiddeld twintig minuten kunnen opladen.

Reacties 1


PJ Joorn 24 jan, 10:23

Mooi succes voor Faastned en ook volkomen terecht. Als we werk willen maken van electrisch rijden, moet dat ook gefaciliteerd worden. En dan zijn dit soort basisvoorzieningen nodig bij een laadstation.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!