C&A Nederland heeft weer een Brenninkmeijer aan het roer

C&A Nederland heeft weer een Brenninkmeijer aan het roer

Marc Estourgie is vorige maand vertrokken als directeur van C&A Nederland. Hij is opgevolgd door Eric Andrew Brenninkmeijer, bevestigt een woordvoerder aan RetailNews.

Estourgie zet zijn carrière op eigen verzoek buiten C&A voort. Hij was in totaal zo'n achttien jaar in dienst van de Nederlandse modeketen. Hij begon als management trainee en was verkoopdirecteur in Nederland en ceo in België en Luxemburg. Na een uitstapje als ceo van Shoeby keerde hij in 2012 terug als topman van C&A in Spanje en Portugal. De afgelopen drie jaar stond hij aan het roer in Nederland. 

Zijn opvolger Eric Andrew Brenninkmeijer is al topman van C&A in België en Luxemburg. Hij gaat die werkzaamheden combineren met zijn rol als directeur van C&A Nederland.

Stoelendans
C&A Europa heeft verder een nieuwe coo benoemd in de persoon van Mohamed Bouyaala. Hij komt over van de Duitse tak, waar zijn plek wordt overgenomen door Jean-Marie Malbranke. Malbranke had pas sinds afgelopen juni de leiding over de modeketen in Frankrijk, waar hij op zijn beurt wordt opgevolgd door Damien Defferoy. Defferoy komt over van de Italiaanse dochteronderneming van Primark.

De stoelendans bij C&A is al een aantal maanden bezig. Zo stapten in oktober nog vier van de zeven Europese directieleden op en werd een maand later een nieuwe marketingdirecteur benoemd. Dit jaar haalde de modeketen op het hoofdkantoor in Düsseldorf al Mercedes Gorriti en Brigitte Danielmeyer binnen, terwijl Boudewijn Beerkens werd benoemd tot nieuwe ceo van moederbedrijf Cofra Holding.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends