Verscounter uit de mode: Tesco schrapt duizenden banen

Tesco neemt fikse maatregelen in zijn winkels en op zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Zo’n negenduizend banen zijn daardoor in gevaar, maar de winkelketen denkt maximaal de helft van deze medewerkers intern te herplaatsen.

Tesco maakte zo’n vier jaar terug een begin aan zijn ‘turnaround’-plan. Sindsdien is er volgens topman Jason Tarry veel progressie geboekt, maar de markt blijft uitdagend. “We moeten ons continu aanpassen om competitief te blijven en te reageren op hoe klanten willen winkelen”, stelt hij.

Een van de belangrijkste maatregelen is dat in negentig vestigingen de verscounters worden gesloten. Ze worden volgens het bedrijf steeds minder gebruikt, omdat consumenten minder tijd hebben om te winkelen. In de andere zevenhonderd winkels blijft vooralsnog wel een ‘volledige of flexibele’ counter te vinden.

Op het hoofdkantoor wordt toegewerkt naar een eenvoudigere structuur, die meer ‘lean’ is. In tegenstelling tot eerdere berichten in Britse media worden dit jaar geen grote wijzigingen doorgevoerd bij de bakkerijen in de winkels, zo laat Tesco weten. Daarbij werd ook gesproken over het schrappen van liefst vijftienduizend banen. De retailer doet deze berichten af als ‘speculatief’ en ‘prematuur’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!