Oud-Etos-topman aan het hoofd van Pearle en Eye Wish

Oud-Etos-topman aan het hoofd van Pearle en Eye Wish

Jan-Derek Groenendaal begint op 1 maart als managing director van GrandVision Benelux. Hij volgt bij het optiekbedrijf de ontslagen Leo van Welij op.

Groenendaal komt over van Ahold Delhaize, waar hij sinds halverwege vorig jaar senior vice president strategic projects is. Daarvoor was hij vier jaar lang managing director van Etos. Eerder bekleedde hij directiefuncties bij onder meer Ici Paris XL en Kruidvat. In zijn nieuwe rol is Groenendaal verantwoordelijk voor de ruim achthonderd winkels van Pearle, Eye Wish en GrandOptical. Tevens wordt hij eindverantwoordelijk voor webwinkel Zonnebrillen.com.

Onlangs werd duidelijk dat Van Welij is ontslagen na interne klachten over agressief gedrag, alcoholmisbruik, vriendjespolitiek en het creëren van een angstcultuur. Het brillenconcern en de directeur troffen elkaar voor de rechter, waar GrandVision per 1 april 2019 beëindiging van zijn arbeidsovereenkomst eiste. Zijn vertrek wordt tot de komst van Groenendaal intern opgevuld.

GrandVision is met ruim achthonderd winkels van Pearle, Eye Wish en GrandOptical marktleider in Nederland en België. In totaal heeft het optiekconcern ruim zevenduizend winkels in veertig landen. GrandVision maakte eerder op dinsdag bekend webwinkel Charlie Temple te hebben overgenomen om zijn positie binnen de online brillenmarkt te versterken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!