Loonbod de Bijenkorf naar de prullenbak verwezen

Loonbod de Bijenkorf naar de prullenbak verwezen

Het eindbod van de Bijenkorf voor een loonsverhoging van zijn winkelpersoneel is door vakbonden FNV en CNV afgewezen. “De grens is wat ons betreft bereikt”, zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen tegen het AD.

Werknemers en vakbondsvertegenwoordigers overhandigden dinsdag in het Amsterdamse hoofdkantoor vijfhonderd protestkaarten aan de directie van de Bijenkorf. De bonden zetten in op een loonsverhoging van 3,5 procent voor alle medewerkers. De warenhuisketen wil alleen het loon van werknemers die binnen hun salarisschaal nog kunnen groeien verhogen, terwijl het overige personeel een eenmalige uitkering is geboden. “Ik besef dat het geen vetpot is, maar we proberen wel wat extra's te doen”, zegt een woordvoerder van de Bijenkorf.

De vakbonden gaan nog niet over tot acties, maar zeggen te hopen dat de Bijenkorf met een verbeterd eindbod komt. De retailer benadrukt dat de eigen cao beter is die voor de retail in het algemeen, maar volgens FNV zegt dat niet veel. “Die cao zit namelijk op het minimumloon", aldus Vermeulen.

De directie van de Bijenkorf beraadt zich op de volgende stap nu het loonbod is afgewezen, zegt de woordvoerder. Medio februari staat een nieuw overleg gepland.

Medewerkers van de Bijenkorf voerden vorige maand al een protestactie voor een betere cao. Uit een peiling van de vakbond onder enkele duizenden medewerkers bleek dat 97 procent meer loon, een beter werkrooster en meer collega's op de werkvloer wil.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!