Fysieke winkel voor teruggestuurde producten geopend

Twee webwinkelondernemers hebben in Meppel een fysieke winkel geopend waar e-commerceretouren worden verkocht. Eigenaren Erik Bouwknegt en Hans Dames hebben daarmee ‘een gat in de markt’ ontdekt, zeggen ze tegen RTV Noord.

De winkel net buiten het centrum van Meppel draagt de naam Outletwinkel.nl en komt voort uit de gelijknamige webshop. Daar worden al sinds 2013 restpartijen en retouren verkocht, die het duo opkoopt bij andere partijen. “Maar als je veel opkoopt, heb je voor je het weet twee magazijnen vol met spullen”, zegt Bouwknegt over de keuze voor een fysieke winkel. 

Het aanbod van Outletkopen.nl bestaat uit onder meer koffiezetapparaten, fitnessartikelen en meubels. Bouwknegt verwacht niet dat het aantal retourzendingen van webwinkels snel zal teruglopen. “Dat verschijnsel gaat pas afnemen als de consument het terugsturen van artikelen in de portemonnee voelt en dat zie ik niet gebeuren.”

De Nederlandse e-commerce heeft het hoogste retourpercentage van Europa, bleek vorig jaar uit onderzoek van DPD. Negen procent van alle door Nederlandse consumenten bestelde pakketjes wordt teruggestuurd. In de helft van alle teruggestuurde pakketjes gaat het om kleding.
 

Reacties 1


David Davilexx 31 jan, 22:27

'Gat in de markt' ontdekt?
Magazijn 36 in beverwijk (de bazaar) doet dit al jaren....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!