'Fame groeit en schrijft zwarte cijfers'

Muziekwinkel Fame in de Amsterdamse MediaMarkt heeft zijn omzet de afgelopen drie jaar zien toenemen. “We schrijven zwarte cijfers en de verwachting is dat we dat blijven doen”, zegt vestigingsdirecteur Ricardo van Dijk tegen Entertainment Business.

Fame is zich de afgelopen tijd steeds meer gaan focussen op een jongere doelgroep. Het concept dat drie jaar terug werd overgenomen was te veel gericht op oudere muziekliefhebbers, zegt Van Dijk. “Om ervoor te zorgen dat we over tien jaar nog steeds de deuren open kunnen houden, moeten we zoeken naar nieuwe aanwas.” Eind 2018 is daarom gestart met een verbouwing, waarbij games een centrale rol kregen.

Fame verkoopt over vijf jaar nog steeds fysieke producten, is de overtuiging van Van Dijk. “Drie jaar geleden heb ik een risico genomen en daar heb ik beslist geen spijt van.”

Fame werd in juni 2015 failliet verklaard en vervolgens overgenomen door MediaMarkt. Een maand later maakte de elektronicaretailer bekend zevenhonderd vierkante meter voor de formule te reserveren in de kelder van zijn Amsterdamse vestiging. Van uitbreiding naar meerdere locaties is het vooralsnog niet gekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!