Ruim een derde van Nederlandse huishoudens gebruikt smart home

In 2,8 miljoen Nederlandse huishoudens wordt gebruikgemaakt van één of meerdere smart home-producten. Dit blijkt uit de derde editie van Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope dat is uitgevoerd onder 4700 Nederlanders.

Het gebruik van de smart home-producten laat een groei zien van zeven procent. Maakte in 2017 nog 29 procent van de Nederlandse huishoudens hier gebruik van, in 2018 is dit percentage gegroeid naar 36 procent. De waarde van de producten die consumenten in huis hebben ligt op 1,7 miljard euro. Deze waarde betekent een stijging van zeventig procent.

Mannen en consumenten in de leeftijdscategorie 18 tot 49 jaar zijn de actiefste gebruikers, blijkt uit het onderzoek. Gemak en comfort worden genoemd als belangrijkste redenen om gebruik van een smart home-product te maken, maar ook kostenbesparing blijkt opnieuw een belangrijke drijfveer te zijn.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer producten beschikbaar voor smart home. Binnen alle bestaande categorieën is een toename zichtbaar. In de categorie ‘energie en verwarming’ is de stijging het sterkst. De vorig jaar sterkst toegenomen categorie ‘verlichting en schakelaars’ staat dit jaar op een tweede plaats. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!