PostNL weer beschuldigd van onderbetaling pakketsorteerders

PostNL weer beschuldigd van onderbetaling pakketsorteerders

Vakbond FNV daagt Randstad-dochter TempoTeam voor de rechter om cao-ontduiking bij PostNL. Ook het post- en pakketbedrijf zelf wordt aansprakelijk gesteld voor de ‘miljoenenschade’, blijkt uit twee sommatiebrieven die in handen zijn van het FD.

TempoTeam maakt gebruikt van een schijnconstructie om te besparen op de lonen van pakketsorteerders die nachtwerk verrichten op negen locaties van PostNL, staat in de brief. Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als personeel in vaste dienst. PostNL is volgens de vakbond medeschuldig, omdat die TempoTeam zou aanzetten tot onderbetaling. De bond eist nabetaling van het achterstallig loon en overuren, waarbij het voorlopig gaat om acht miljoen euro.

PostNL en TempoTeam zeggen dat het gaat om een legitieme werkvorm die niets te maken heeft met het drukken van loonkosten. Het gaat daarbij om 'contracting', een constructie voor onderaanneming die oneigenlijk gebruikt zou worden als goedkoper alternatief voor uitzenden. FNV schikte vorig jaar met al met uitzendbureau In Person, dat dezelfde methode zou hebben gebruikt in sorteercentra van PostNL.

Reacties

Aanpakken die lui

Geplaatst door Jan Post op 12 februari 2019 om 11:11

Zodra de pakketsorteerrobots in het bedrijf komen is deze discussie met FNV verleden tijd.

Geplaatst door Roel vanderweij op 12 februari 2019 om 14:39

wat een poep, die postnl

Geplaatst door piet poep op 12 februari 2019 om 16:22

Ledenwerfactie van de FNV. Schreeuwers

Geplaatst door Piet Paulusma op 13 februari 2019 om 06:55

Laatste nieuws

RetailTrends