Consumentenbond wil af van 'agressieve' telemarketing

Consumentenbond wil af van 'agressieve' telemarketing

De Consumentenbond wil dat telefonische verkoop verboden wordt. De bond vindt dat de ‘agressieve’ werkwijze van telemarketeers en incassobureaus aangepakt moet worden.

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt voor de manier waarop twintig bedrijven als Shoppendoejezo, Buy2fly en Voordeelinkoop te werk gaan. Zij sturen consumenten onterechte rekeningen. Wanneer de consument niet betaalt, wordt hij onder druk gezet door een incassobureau dat zo’n bedrijf inschakelt. Zowel de Consumentenbond als de ACM krijgt hier veel klachten over.

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat vaak dezelfde personen achter de agressieve incassobureaus zitten. Zij opereren vaak vanuit het buitenland, waardoor het lastig is deze aan te pakken. Wanneer dat toch dreigt te gebeuren, zetten de bureaus vaak snel een nieuw bedrijf op en kunnen zij hun praktijken voortzetten. De ACM schat dat het netwerk incassobureaus dat het bedrijf nu in het vizier heeft, geprobeerd heeft ruim zes miljoen euro van consumenten af te troggelen. 

De Consumentenbond stelt dat een verbod op telemarketing voorkomt dat de bedrijven voor wie de incassobureaus werken consumenten telefonisch kunnen benaderen. Dit zorgt ervoor dat misleidende telefonische verkoop en de bijbehorende agressieve incasso effectief bestreden wordt.

Reacties 2


Bart Vellinga 13 feb, 12:50

Helemaal mee eens, bloed irritant!


Pieter ter luik 13 okt, 21:12

Sinds ik de iOS app CallBlocker: Blokkeer Spam heb gedownload wordt ik nooit meer gebeld! Een echte aanrader werkt enorm goed!
https://apple.co/2Vxg6Dy

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!