Dick Boer wordt commissaris bij Nestlé

Dick Boer wordt commissaris bij Nestlé

Dick Boer treedt in april toe tot de raad van bestuur van Nestlé. De voormalig Ahold Delhaize-topman is volgens het voedingsmiddelenconcern aangetrokken vanwege zijn jarenlange ervaring in de foodindustrie.

Boer zal bij Nestlé ‘de bestaande expertise op het gebied van FMCG verbeteren’, zo klinkt het. Naast Boer treedt ook Dinesh Paliwal, ceo van Samsung-dochter Hartman International, toe tot het toezichthoudende orgaan van Nestlé. Zij vervangen twee leden die vanwege hun leeftijd terugtreden. Met Boer en Paliwal bestaat de raad van bestuur uit veertien leden, waarvan twaalf onafhankelijke bestuurders. Het duo wordt officieel voorgedragen tijdens de algemene vergadering op 11 april.

Vanwege zijn eerdere functie als adviseur van Ahold Delhaize, zal Boer tot 1 juli niet deelnemen aan activiteiten die van invloed kunnen zijn op de belangen van zijn voormalige werkgever. Hij nam op 1 juli vorig jaar afscheid als ceo van Ahold Delhaize. Sinds 2011 stond hij aan de leiding van Ahold en na de fusie met de Belgische branchegenoot in 2016 bleef hij het concern leiden. In totaal was hij twintig jaar actief binnen het supermarktbedrijf. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!