Kapitaalinjectie van twintig miljoen voor Ace & Tate: 'In 2020 zwarte cijfers'

Ace & Tate heeft over 2017 een verlies van 6,4 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarrekening van het Nederlandse brillenmerk. Een jaar eerder was er nog een tekort van 4,3 miljoen euro.

Ondanks het oplopende verlies maakt Ace & Tate zich geen zorgen over zijn voortbestaan. Het brillenmerk wordt gesteund door zijn aandeelhouders, die afgelopen april een lening van ruim 1,6 miljoen euro afsloten. Een maand later werd die lening uitgebreid met nog eens 4,3 miljoen euro.

Daarnaast zijn er afgelopen oktober extra aandelen uitgegeven ter waarde van twintig miljoen euro, een bedrag dat direct beschikbaar kwam voor Ace & Tate. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ‘voldoende liquiditeit om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten’. Ook is de kredietfaciliteit bij de bank van zes miljoen euro vorig jaar verlengd.

Ace & Tate is bezig met een flinke uitbreiding, waaronder in de fysieke winkelstraat. Begonnen als onlineverkoper zijn er nu bijna veertig vestigingen in acht Europese landen. Hoeveel omzet het bedrijf boekt is niet bekend. Uit de jaarrekening over 2017 blijkt alleen dat de omzet met 115 procent groeide ten opzichte van een jaar eerder.

De groei wordt net als bij 'vele andere snelgroeiende startups' gefinancierd met extern kapitaal, laat oprichter Mark de Lange weten. De twintig miljoen euro aan groeigeld is bedoeld om de snelle expansie in de komende jaren te financieren. Eind dit jaar moeten er 55 fysieke winkels zijn. "Dit jaar is boven verwachting van start gegaan en wij verwachten in 2020 zwarte cijfers te schrijven, met behoud van double digit groei."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!