PostNL stopt met contracting in pakkettensorteercentra

PostNL stopt met contracting in pakkettensorteercentra

PostNL heeft besloten te stoppen met contracting en te gaan werken met uitzendkrachten in zijn pakkettensorteercentra. Dit is mogelijk een reactie op vakbond FNV, die het post- en pakkettenbedrijf aansprakelijk stelde voor cao-ontduiking. 

In de pakkettensorteercentra van PostNL werkt veel tijdelijk personeel. Al tien jaar wordt er hiervoor gebruik gemaakt van contractingpartners als TempoTeam en Young Capital. Werknemers zijn dan niet in dienst van het postbedrijf zelf, maar bij één van de onderaannemers. 

De FNV is echter kritisch over de praktijkuitvoering van deze methode. De vakbond schreef eerder in sommatiebrieven dat onder meer TempoTeam gebruikmaakt van schijnconstructies om te besparen op de lonen van pakketsorteerders die nachtwerk verrichten op negen locaties van PostNL. Uitzendkrachten hebben recht op hetzelfde loon als personeel in vaste dienst.

De vakbond vindt dat PostNL hier medeschuldig aan is, omdat die TempoTeam zou aanzetten tot onderbetaling. Het post- en pakketten bedrijf zegt nu een eind te maken aan deze methode en gehoor te geven aan de recente discussie rondom contracting. In overleg met de onderaannemers wordt de commerciële contracting zo snel mogelijk afgebouwd en gaan alle pakkettensorteercentra over op uitzenden. Uitzendkrachten worden beloond op basis van de inlenersbeloning van de PostNL-cao.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!