IKEA-gordijn zorgt voor frisse lucht

IKEA-gordijn zorgt voor frisse lucht

IKEA komt met een gordijn dat de lucht in huis zuivert. Productontwikkelaars van de retailer ontwikkelden het zogenoemde Gunrid-gordijn samen met wetenschappers uit Europa en Azië. Het gordijn breekt stoffen af die de lucht binnen vervuilen. Gunrid ligt vanaf volgend jaar in de winkels. 

Laboratoriumtests met het gordijn zijn inmiddels succesvol afgerond. De volgende stap is het testen van de gordijnen in de woonomgeving. IKEA-productontwikkelaar Mauricio Affonso zegt dat het woonwarenhuis iets wilde ontwikkelen dat helpt bij het zuiveren van de lucht in huis, die volgens hem net zo slecht kan zijn als de buitenlucht. “We wilden iets bedenken dat simpel is, betaalbaar en niet te veel ruimte inneemt in huis. Al die dingen zijn gelukt met het Gunrid-gordijn, dat de lucht binnen zuivert en de woning van mensen ook nog eens mooier maakt.” 

Het is de eerste innovatie die IKEA doet op het gebied van het zuiveren van lucht. De woonwarenketen wil in de toekomst meer van dit soort innovaties ontwikkelen.

De stof van het luchtzuiverende IKEA-gordijn wordt behandeld met een fotokatalysatormineraal. Dit mineraal wordt geactiveerd door zowel natuurlijk licht als kunstlicht. De technologie werkt op een vergelijkbare manier als fotosynthese. Een natuurlijke proces dat gebruikt wordt door planten, waarbij water en kooldioxide worden omgezet in voedsel.  

 

Reacties

Geweldig als je zo met product vernieuwing bezig bent

Geplaatst door GJ Oostingh op 28 februari 2019 om 15:37

Laatste nieuws

RetailTrends