'Amazon wil nieuwe supermarktketen opzetten'

'Amazon wil nieuwe supermarktketen opzetten'

Amazon is van plan tientallen supermarkten te openen in de Verenigde Staten. Het gaat om een nieuwe keten naast Whole Foods en Amazon Go, melden verschillende anonieme bronnen aan The Wall Street Journal.

De nieuwe formule krijgt een ander assortiment dan Whole Foods, met goedkopere producten en ook ruimte voor beauty- en gezondheidsartikelen. Amazon hoopt daarmee een doelgroep te bereiken die niet geïnteresseerd is in het biologische en relatief dure aanbod van Whole Foods. Daarnaast krijgt Amazon zo de beschikking over meer pick-up points en bezorghubs. Daarmee hoopt het concern niet alleen beter de voldoen aan de vraag van klanten, maar ook meer data over hun gedrag te vergaren.

De eerste nieuwe supermarkt zou eind dit jaar zijn deuren openen in Los Angeles. Daarnaast zijn al zeker twee locaties vastgelegd voor begin volgend jaar. Amazon is in gesprek met winkelcentra in onder meer Chicago, Philadelphia, San Francisco, Seattle en Washington D.C. Het bedrijf wil niet op de geruchten reageren.

Concurrentie
De koers van Ahold Delhaize ging direct na het bekend worden van Amazons nieuwe supermarktplannen onderuit. De winstgevendheid van het Nederlands-Belgische concern, dat de meeste omzet uit de Verenigde Staten haalt, zou onder druk komen te staan als gevolg van de toenemende concurrentie.

Amazon heeft naast het in 2016 gekochte Whole Foods inmiddels acht vestigingen van Amazon Go. Naar verwachting krijgt Londen dit jaar de Europese primeur van het kassaloze winkelconcept. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!