Picnic krijgt nog een laatste kans van FNV

Picnic krijgt nog een laatste kans van FNV

Vakbond FNV heeft Picnic maandag een laatste sommatie gestuurd om de supermarkt-cao toe te passen. Als de app-only supermarkt daar niet binnen tien dagen aan tegemoetkomt, volgt een dagvaarding, schrijft het FD op basis van de sommatiebrief.

Met de nieuwe brief krijgt Picnic meer tijd van de vakbond om een rechtszaak te voorkomen. Vorige maand stelde FNV de websuper al een deadline om zijn arbeidsvoorwaarden te verbeteren, waar Picnic geen gehoor aan gaf. In de nieuwe brief zegt de bond er alles aan te hebben gedaan om met de etailer te overleggen over toepassing van de cao. Oprichter Michiel Muller zou daarbij hebben geantwoord dat hij alleen over ‘moderne arbeidsvoorwaarden op maat’ wil praten, maar niet over toepassing van de supermarkt-cao.

Mocht het tot een rechtszaak komen, dan heeft FNV een ‘simpele zaak’, zegt advocaat Margreet Klinkert in Trouw. Ze wijst erop dat de supermarkt-cao geldt voor alle werkgevers die één of meer winkels exploiteren en daar producten als groente en fruit, frisdranken en vlees en vis verkopen. “In de tekst van de cao staat ook expliciet dat het gaat om ‘iedere fysieke en virtuele inrichting’ van een winkel”, aldus Klinkert. Eerder gaven verschillende experts Picnic al weinig kans in een eventuele rechtszaak. 

Door de supermarkt-cao structureel niet toe te passen, krijgt het personeel twee euro per uur te weinig loon, stelt FNV. Picnic zou daardoor tien miljoen euro per jaar besparen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!