Marktplaats dreigt Pakkie met rechtszaak

Marktplaats dreigt Pakkie met rechtszaak

De nieuwe betaal- en bezorgdienst Pakkie wordt tegengewerkt door Marktplaats. Dat schrijft medeoprichter Boris Schellekens in een blog op Medium.com. Marktplaats dreigt volgens hem een rechtszaak aan te spannen tegen de startup, die het ‘ongemakkelijke gevoel’ bij het kopen van tweedehands spullen wil wegnemen.

Pakkie werd vorig jaar opgericht en combineert de betaling en verzending in één app. De verkoper kan een betaalverzoek sturen en krijgt na betaling een gefrankeerd verzendlabel, waarna hij het pakket kan afgeven bij een pakketpunt. Als het pakket is bezorgd, betaalt Pakkie na twee dagen uit. In de tussentijd heeft de koper de tijd om fraude te melden. 

De startup groeit naar eigen zeggen twintig tot dertig procent per maand en is onder meer toegevoegd aan de marktplaats van Tweakers. Er liepen gesprekken met Marktplaats voor een integratie later dit jaar. De bewuste manager die de gesprekken voerde is echter teruggefloten door het Amerikaanse moederbedrijf eBay, stelt Schellekens.

Maatregelen
In een brief aan Pakkie dreigt Marktplaats nu met een rechtszaak. De naam van Marktplaats wordt volgens een woordvoerder vaak door mensen, media en bedrijven gebruikt wanneer zij het hebben over online handelen. "In dit geval is er sprake van foutieve informatie op een website over de Gelijk Oversteken-service, waar bezoekers van Marktplaats gebruik van kunnen maken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het beeldmerk van Marktplaats zonder onze toestemming", stelt hij tegenover RetailNews.

Schellekens zegt dat de naam Pakkie in chats wordt aangepast en sinds kort zou het woord met terugwerkende kracht uit de advertentieteksten van verkopers worden gehaald. Volgens Marktplaats worden url's in conversatie altijd al uit veiligheidsoverwegingen aangepast, terwijl ze in een advertentietekst verboden zijn. "Deze beide maatregelen zijn dus nooit tegen specifieke partijen gericht, maar gelden in het algemeen op Marktplaats", aldus de zegsman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!