'Utrechtse binnenstad trekt te weinig bezoekers'

'Utrechtse binnenstad trekt te weinig bezoekers'

De populariteit van de Utrechtse binnenstad neemt af. Dat zegt Centrum Management Utrecht (CMU) tegenover De Telegraaf. “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het rustiger is dan voor de crisis”, stelt CMU-voorzitter Arjan Kleuver.

Kleuver beweert dat er veel minder bezoekers naar het Utrechtse centrum komen dan de meeste mensen denken. “Ja, op zaterdagmiddag misschien, maar daarbuiten zijn er veel meer bezoekers nodig om leegstand te voorkomen”, stelt hij. Volgens hem dalen de uitgaven per bezoeker en staan er steeds meer winkelpanden leeg, mede door de vernieuwing van winkelcentrum Hoog Catharijne.

Om meer mensen naar de Utrechtse binnenstad te trekken, gaat CMU extra geld inzetten op marketing. Zo staan er een landelijke en regionale campagne op de planning en wordt er nagedacht over het aanbieden van meer combinatiepakketten van hotelovernachtingen, eetgelegenheden en museumbezoeken.

Met de extra marketing wil CMU vooral dagjesmensen uit de regio naar het centrum trekken. Deze blijven volgens de belangenbehartiger nu nog te veel weg, terwijl zij juist belangrijk zijn voor de groei van de stad. 

Het bericht over de dalende populariteit lijkt tegenstrijdig met eerdere geluiden over de Utrechtse binnenstad. Zo startte actiegroep Binnenstad030 nog een petitie tegen het steeds drukker wordende en toeristische centrum en pleitte de groep voor een leefbare binnenstad.

Reacties 9


Avi Tz 8 mrt, 10:32

Ik vind dat als mensen om 18:00, na een werkdag willen shoppen en alle winkels zijn dicht, verbaast ik mij niet dat het centrum leeg is.
Misschien kunnen jullie "out of the box"denken dat 18:00 is niet meer 18:00 uur.
Als de tijdstip van winkels verandert tot 20:00/21:00 vind ik dat meer mensen kunnen genieten van utrecht (zoals bij andere landen)


Eline Zweerink 8 mrt, 10:41

In Hoog Catharijne zijn de winkels van maandag tot en met zaterdag om 20.00 uur geopend!


Eline Zweerink 8 mrt, 10:42

Tot 20.00 uur bedoel ik:)


Avi Tz 8 mrt, 11:05

Ik vind dat de oudegracht kan ook tot 20:00/21:00 open zijn .
de gracht is de gezelligheid en de karakter van Utrecht.
anders gaat niemand naar de oudegracht maar alleen naar de Hoog Catharijne


Bert Ysfogel 8 mrt, 11:08

Dus als je in een krimpende markt een overdekt winkelcentrum opknapt/uitbreid pal naast een vaak koud en regenachtig centrum, dan gaat dat ten koste van dat oude centrum? Vreemd dat is wel het laatste dat je zou verwachten.


avi Tz 8 mrt, 12:54

Ik bedoel dat als je om 18:00 uur komt na een werkdag en de gracht altijd dicht is dan ga je naar de Hoog Catharijne. Als de hele stad open is dan wordt Utrecht levendig en niet alleen de H.C.
Ik wil in de oude centrum lopen en shoppen en niet lopen in een spookhuis


Seb Seb 8 mrt, 17:01

Utrecht stemde toch ook tegen de koopzondag? Krijg je er van.


Chris Hanzenboom 8 mrt, 17:04

Moeten ze de parkeerkosten niet zo bizar hoog houden, zodat mensen niet minimaal 20 euro kwijt zijn aan een middagje koffie drinken in de stad.


Serge Van Der Poorten 11 mrt, 16:21

Prachtige stad maar pokkeduur om te parkeren!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!