Fred de la Bretoniere vraagt faillissement aan

Fred de la Bretoniere vraagt faillissement aan

Bretoniere Group, moederbedrijf van onder meer Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam, heeft het faillissement aangevraagd. Het damesschoenenbedrijf kampte al langere tijd met een dalende omzet. Voor een oplossing van het probleem ging het bedrijf op zoek naar een strategische partner, maar die zoektocht leverde niets op. 

Bretoniere Group zegt last te hebben van aanhoudend teruglopende omzetten als gevolg van de marktomstandigheden. Als eerst ging afgelopen week de groothandel failliet en later volgde ook de aanvraag van het faillissement voor de overige bedrijfsonderdelen, waaronder de eigen webshop en winkels. Naar verwachting wordt het faillissement dinsdag 12 maart uitgesproken.

De tien winkels en webshop zijn vooralsnog open. Bij de Bretoniere Group werken 115 mensen. Wat er met hun banen gaat gebeuren, is nog onduidelijk. 

De directie van het schoenenmerk hoopt op een doorstart met een nieuwe eigenaar. Het bedrijf is sinds 2014 in handen van Karmijn Kapitaal. De investeringsmaatschappij zou destijds enkele tientallen miljoenen hebben betaald voor een meerderheidsbelang.

 

Reacties 2


Odette Westmijze 11 mrt, 12:23

Heel jammer ,


ikke weet het 11 mrt, 15:09

Jammer, weer een Nederlands bedrijf weg, en maar roepen dat het goed gaat met de Nederlandse economie ....
Wie is de volgende ??

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!