'Doorstart Intertoys bespaart Blokker miljoenen'

'Doorstart Intertoys bespaart Blokker miljoenen'

Blokker Holding is enkele tonnen kwijt als gevolg van zijn huurgarantie voor de filialen van Intertoys. Voor de winkels die worden overgenomen is het huishoudconcern nu van die verplichting af, wat nog eens miljoenen aan huurdoorbetaling scheelt.

Blokker Holding garandeerde vorig jaar bij de verkoop van Intertoys aan het Britse Alteri de huurbetaling aan de pandeigenaren. Als de speelgoedketen geen doorstart had gemaakt, had die garantie zo’n zeven miljoen euro gekost. Voor de 91 speelgoedwinkels die op slot gaan, moet het bedrijf de huur nog wel doorbetalen. 

Hoewel onduidelijk is hoeveel Green Swan aan Alteri heeft betaald voor Intertoys, zeggen ingewijden tegen De Financiële Telegraaf dat elk bedrag ‘pure winst’ is. De Britten zouden één euro hebben betaald voor de aandelen en tien miljoen om een schuld van tachtig miljoen euro af te kopen, maar niets hebben geïnvesteerd. Vervolgens trok Alteri Intertoys ‘helemaal leeg’ door de lucratieve kerstinkopen in de zak te steken, zeggen de bronnen. "Alteri had het geïnvesteerde geld er daardoor al uit."

Blokker Holding is nog altijd op zoek naar een nieuwe eigenaar voor huishoudketen Blokker. Alle nog overgebleven kanditaat-kopers zijn financiële partijen, die volgens bronnen vooral uit zijn op de ‘bruidsschat’ van 250 miljoen euro. Die wil de familie Blokker de koper meegeven, in ruil voor investeringen en het niet snijden in het winkelbestand.

Reacties 2


Frits Vries 11 mrt, 21:47

En de familie blokker is de lachende derde......oh oh oh wat zijn ze toch goed voor hun (oud)personeel


Ant Hopper 11 mrt, 22:09

Alteri is voor 46% geloof ik in handen van. Blokker

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!