Appdate: Wordt dit de WeChat van het Midden-Oosten?

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Careem NOW, Slyce en een samenwerking tussen T.J. Maxx en Instagram.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps Careem NOW, Slyce en een samenwerking tussen T.J. Maxx en Instagram. 

Careem NOW
In het Midden-Oosten is Careem een van de bekendste apps om een taxi te regelen. Het bedrijf heeft er sinds kort een nieuwe app bij: Careem Now. In deze thuisbezorgapp kunnen gebruikers van Careem met hetzelfde account eten en boodschappen laten bezorgen. De adres- en betaalgegevens worden gelinkt met de Careem-app. In eerste instantie wordt de app gebruikt in Dubai en Jeddah (Saudi-Arabië), later zullen ook Egypte en Pakistan volgen. Uiteindelijk wil Careem een alles-in-één-app op de markt brengen à la WeChat waarbij alle wensen van de consument in één app te vinden zijn. Het bedrijf hoopt daarmee de superapp van het Midden-Oosten te worden.


T.J. Maxx
De Amerikaanse retailer T.J. Maxx werkt samen met bekende instagrammers om met de term Maxximizing volgers bewust te maken dat ze meer waar voor hun kleding kunnen krijgen zonder veel te betalen of concessies te doen op het gebied van duurzaamheid. Om de term te promoten introduceert de retailer een spel op Instagram dat in verschillende steden wordt gespeeld. De bekende instagrammers halen zes kledingstukken uit grote containers die ergens in de stad staan en plaatsen een foto met het kledingitem en #Maxximizing op Instagram. Volgers kunnen raden hoeveel het item kost en bij een goed antwoord de hele inhoud van de container winnen. Het eerste spel werd 5 tot 7 maart gespeeld in New York. Van 14 tot 16 maart wordt het spel gespeeld in Los Angeles.

Maxximizing

Slyce 
Met de technologie van Slyce kunnen supermarktapps straks visueel zoeken makkelijker maken voor de consument. De ‘batch mode’ van Slyce zorgt er namelijk voor dat met de camera van de telefoon producten gescand kunnen worden herkend worden door het maken van een foto en zo direct in het winkelwagentje terechtkomen. Dat laatste is met name handig bij het scannen van producten zonder barcodes zoals groente en fruit. Niet alleen kunnen klanten zo hun boodschappen vanuit huis bestellen, ook maakt het Scan & Go in de supermarkt mogelijk. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen