Leapp en Forza Refurbished krijgen keurmerk

Brancheorganisatie Techniek Nederland heeft het zogenoemde Keurmerk Refurbished in het leven geroepen. Met het certificaat moet de kwaliteit van de refurbished smartphones worden gegarandeerd en zo zekerheid bieden aan de consument. 

Om als refurbished bedrijf voor het keurmerk in aanraking te komen, moeten de smartphones getest worden op vijftig punten. Zowel hardware als software van de apparaten worden gecontroleerd. De eerste bedrijven aan wie het keurmerk wordt uitgereikt zijn Forza Refurbished, Leapp en Renewd. In eerste instantie geldt het certificaat alleen voor iPhones, maar de intentie is om uit te breiden naar iPads, MacBooks en Android-apparaten. 

Aanleiding voor het introduceren van de certificaten is dat er grote verschillen zijn in kwaliteit van de refurbished smartphones, zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland. “Zowel professionele refurbished bedrijven als de overheid willen het kaf van het koren scheiden. Consumenten krijgen met dit keurmerk de zekerheid dat de smartphone die ze aanschaffen kwalitatief volledig in orde is.”

Reacties 2


Chris de Wit 15 mrt, 16:40

Voor een beetje eerlijke publiciteit is het wel zo netjes om alle drie de partijen in de titel te noemen ;)


Tia de Zwart 17 mrt, 14:55

Voor een beetje eerlijkheid kan er van alles anders benoemd worden, dit keurmerk en de manier hoe het tot stand is gekomen is een grote grap ;-)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!