Notice: Undefined index: company_imageid in /var/app/current/inc/core/Users.class.php on line 3351 Leapp en Forza Refurbished krijgen keurmerk - RetailNews

Leapp en Forza Refurbished krijgen keurmerk

Leapp en Forza Refurbished krijgen keurmerk

Brancheorganisatie Techniek Nederland heeft het zogenoemde Keurmerk Refurbished in het leven geroepen. Met het certificaat moet de kwaliteit van de refurbished smartphones worden gegarandeerd en zo zekerheid bieden aan de consument. 

Om als refurbished bedrijf voor het keurmerk in aanraking te komen, moeten de smartphones getest worden op vijftig punten. Zowel hardware als software van de apparaten worden gecontroleerd. De eerste bedrijven aan wie het keurmerk wordt uitgereikt zijn Forza Refurbished, Leapp en Renewd. In eerste instantie geldt het certificaat alleen voor iPhones, maar de intentie is om uit te breiden naar iPads, MacBooks en Android-apparaten. 

Aanleiding voor het introduceren van de certificaten is dat er grote verschillen zijn in kwaliteit van de refurbished smartphones, zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland. “Zowel professionele refurbished bedrijven als de overheid willen het kaf van het koren scheiden. Consumenten krijgen met dit keurmerk de zekerheid dat de smartphone die ze aanschaffen kwalitatief volledig in orde is.”

Reacties

Voor een beetje eerlijke publiciteit is het wel zo netjes om alle drie de partijen in de titel te noemen ;)

Geplaatst door Chris de Wit op 15 maart 2019 om 16:40

Voor een beetje eerlijkheid kan er van alles anders benoemd worden, dit keurmerk en de manier hoe het tot stand is gekomen is een grote grap ;-)

Geplaatst door Tia de Zwart op 17 maart 2019 om 14:55

Laatste nieuws

RetailTrends