'Groei in winkels en kwaliteit in retailmarkt Rotterdam'

'Groei in winkels en kwaliteit in retailmarkt Rotterdam'

Niet alleen het aantal winkels, maar ook in de kwaliteit van de winkels in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk gestegen. "Op dit moment gebeurt het in Rotterdam", zegt Gijs Bessem, managing partner van winkelmakelaar KroesePaternotte, tegenover Vastgoedjournaal

Die kwaliteitsslag komt deels door de veranderende Rotterdammer. De komst van nieuwe hoofdkantoren trekt ook een ander type werknemer aan. Maar het is ook een resultaat van projecten als de Markthal en Forum Rotterdam, waar winkels, horeca, kantoren en appartementen samengebracht worden. In het Forum komen onder meer Primark, boekhandel Donner en hamburgerketen Five Guys. Ook Winkelcentrum Zuidplein en Rotterdam Alexandrium staan op de agenda om grondig aangepakt te worden.

Het mooist vindt Bessem de ontwikkeling van het Rijnhavengebied waar nu 300 duizend vierkante meter wordt verdeeld over wonen, winkelen, vrije tijd en horeca in het project 'Rijnhaven District'. Hier opent Gassan bijvoorbeeld een Rolex flagshipstore en ook bestaande formules als Loetje openen er een vestiging. "Een ontwikkelijk zo groot als hier, dat zie je bijna nergens."

“Door faillissementen worden winkeleigenaren gedwongen te investeren”, vertelt Bessem verder. Als voorbeeld noemt hij het oude V&D-pand op het Zuidplein, waar nu Zara en TK Maxx in zitten. De twee nieuwkomers barsten er volgens hem uit hun voegen en hebben meer meters nodig. “Een faillissement kan dus ook iets moois opleveren.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends