'Alibaba en Tencent azen op belang in Kruidvat-moeder'

'Alibaba en Tencent azen op belang in Kruidvat-moeder'

Drogisterijketen Kruidvat valt misschien deels in handen van de Chinese internetgigant Tencent. Het bedrijf overweegt namelijk aandelen in A.S. Watson over te nemen van een staatsinvesteringsfonds uit Singapore. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg

Het zou gaan om een belang van tien procent, dat Temasek Holding voor drie miljard dollar (2,6 miljard euro) van de hand wil doen. Het bedrijf uit Singapore is nu voor 25 procent eigenaar van A.S. Watson, het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, ICI Paris XL en Trekpleister. 

Tencent zou met een aantal investeringsfondsen willen samenwerken om de aandelen over te nemen. Ook Alibaba zou interesse hebben in het belang van Temasek Holding. Geïnteresseerde kopers zijn deze maand uitgenodigd voor een managementpresentatie.

Eigenaar CK Hutchison verkocht een kwart van zijn aandelen in A.S. Watson zo'n vijf jaar terug aan Temasek Holding, dat er destijds omgerekend 4,1 miljard euro voor betaalde. Kruidvat valt sinds 2002 onder het Chinese concern. De Nederlandse formules van A.S. Watson waren in 2017 goed voor 2,9 miljard euro omzet in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends