'Duitse warenhuizen gaan Galeria Kaufhof Karstadt heten'

'Duitse warenhuizen gaan Galeria Kaufhof Karstadt heten'

Galeria Kaufhof en Karstadt krijgen na de fusie dezelfde naam op de gevel. De Duitse warenhuizen hebben daarbij voor de naam Galeria Kaufhof Karstadt gekozen. Dat meldt de krant Kölner Stadt-Anzeiger op basis van bronnen uit de markt.

Ook de overkoepelende holding gaat de nieuwe naam dragen. In het logo zou Galeria de meeste ruimte innemen, boven beide namen van de voormalige concurrenten. Ook de twee bedrijfskleuren groen en blauw komen terug in het nieuwe logo.

Vanwege de hoge kosten die bij de ombouw komen kijken, zouden de nieuwe naam geleidelijk aan op de gevels worden geplaatst. Wanneer de nieuwe naam definitief wordt ingevoerd, is niet bekend.

Eind vorig jaar werd een joint venture opgericht voor Karstadt en de Europese activiteiten van Hudson’s Bay Company. De Canadese retailer, die in ons land onder zijn eigen naam actief is, behoudt daarbij een aandeel van 49,99 procent. Karstadt-eigenaar Signa heeft daarnaast een belang van vijftig procent in de Duitse vastgoedactiva van Hudson’s Bay Company, waarvoor een aparte joint venture is opgericht.

Reacties

Dat wordt straks dus Galeria, zoals te verwachten was.

Geplaatst door Ton Bos op 25 maart 2019 om 12:59

Ben benieuwd of er dan ook warenhuis gaan sluiten. In Dortmund heb je een zeer grote Karstadt aan de Westenhellweg en een wat kleinere Galeria Kaufhof een paar honderd meter verderop aan diezelfde Westenhellweg. Sterker nog: in Münster (Westfalen) zitten de Karstadt en de Galeria Kaufhof rechtstreeks tegenover elkaar. Twee Galeria Kaufhof Karstadt warenhuizen zo dicht bij elkaar, is dat wel levensvatbaar (ook voor op de langere termijn). Of ze moeten dan het assortiment aanpassen. Met 2 warenhuizen samen in Dortmund heb je gezamenlijk meer m2 en misschien kun je dan die m2 gaan herverdelen, waardoor je wellicht geen dubbele afdelingen hebt, maar grotere samengevoegde afdelingen die een duidelijke meerwaarde bieden. Ook in Hannover had Karstadt vroeger meerdere panden, dus afdelingen verdeeld over verschillende panden. De tijd zal het leren. En wie weet... wordt Hudson's Bay in NL dan ook Galeria. Dan heb je voor Duitsland, België én Nederland straks een sterke grote warenhuisformule, mét een sterke inkoopkracht.

Geplaatst door Jeroen Fontein op 26 maart 2019 om 15:18

https://www.galeria-kaufhof.de/service/faq/galeria/ Hier staat alles uitgelegd over de nieuwe Galeria Kaufhof Karstadt, inclusief het nieuwe logo. En ik moet zeggen: het is best een mooi logo!

Geplaatst door Jeroen Fontein op 26 maart 2019 om 15:30

https://www.galeria-kaufhof.de/ Hier staat op de website uitgelegd waar Galeria Kaufhof Karstadt voor wil staan.

Geplaatst door Jeroen Fontein op 26 maart 2019 om 15:33

Laatste nieuws









RetailTrends