Tom Tailor verkoopt Bonita aan Miller & Monroe-moeder

Vidrea Retail is de nieuwe eigenaar van modeketen Bonita. Het Nederlandse modebedrijf neemt de kwakkelende Duitse kledingketen voor een onbekend bedrag over van Tom Tailor Group.

Tom Tailor zegt ervan overtuigd te zijn dat Bonita zich succesvol kan ontwikkelen onder de vleugels van een strategische investeerder. Vidrea, eigenaar van Miller & Monroe en Witteveen, is volgens Tom Tailor-cfo Thomas Dressendörfer een logische koper voor Bonita. “Het merk past in het portfolio zal zich zijn volledige potentieel kunnen benutten, vooral door samenwerking met Witteveen.”

Bonita heeft in totaal 754 winkels in Europa, waarvan 83 in Nederland. De merkwaarde van de modeformule bedroeg eind vorig jaar 184,5 miljoen euro, die door Tom Tailor moet worden afgeboekt. Bonita had in de eerste negen maanden van het afgelopen fiscale jaar een negatief ebitda van 6,6 miljoen euro op een omzet van 172 miljoen.

Tom Tailor kocht Bonita in 2012, maar concludeert nu dat de gehoopte synergiën niet binnen de groep gerealiseerd kunnen worden. Tweeënhalf jaar terug werden al eens 150 onrendabele winkels van Bonita gesloten om zijn winstgevendheid op te krikken.

Vidrea nam eerder al de Nederlandse en Duitse winkels van Charles Vögele over, evenals modeketens Witteveen en Men At Work. De locaties van Charles Vögele werden omgebouwd tot Miller & Monroe, terwijl van een doorstart voor Men At Work snel werd afgezien. Begin deze maand werd bekend dat voor de Duitse vestigingen van Miller & Monroe uitstel van betaling is aangevraagd. Ook hebben verschillende schuldeisers van Vidrea het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse activiteiten, vanwege vermeende maandenlange betalingsachterstanden.
 

Reacties 7


peter l 21 mrt, 12:01

Wie zitten er ook alweer achter Vidrea? En bij welke gulle bank zitten zij?

En €184,5 miljoen klinkt als best veel voor een bedrijf dat 6,6 miljoen verlies draait.


L. Van S 21 mrt, 12:35

Geen huur betalen maar wel investeren. Het was beter als eerst de schulden betaald worden.


peter jansen 21 mrt, 13:00

Hoe is dit nu weer mogelijk? Een bedrijf waar de curatoren en advocaten de deur plat lopen, koopt er maar weer een bedrijf bij Moeten wij dit echt serieus nemen? Straks gaat hij Cool Cat ook nog doorstarten?
Dit is echt een slechte grap. Met name voor het personeel dat iedere dag met frisse energie er wat van probeert te maken.


Serge Van Der Poorten 22 mrt, 13:42

Binnenkort is er weer een bankencrisis annex beurscrash....


k VE 22 mrt, 13:45

Peter, ik denk niet dat er 184,5 miljoen voor betaald is. dat is de merkwaarde. er staat ook dat tom tailor dat bedrag heeft moeten afboeken.
Verder is het idd onbegrijpelijk dat een bedrijf zo'n overname kan doen, die er zelf zo slecht voorstaat.
Zal mij niks verbazen als binnenkort de hele luchtbel wordt doorgeprikt en er duizenden banen verloren gaan.
Dhr L.Hes (man achter Vidrea) heeft niet een al te beste reputatie. Er is niemand die geld van hem krijgt, althans niet makkelijk


P W 25 mrt, 10:27

Waarschijnlijk betalen bedrijven als deze niemand, pas bij faillissementsaanvragen, trekken geld aan door nieuwe bedrijven te kopen met investeerders en wat er overblijft vullen ze de gaten mee.


Petra Petra 25 mrt, 20:55

En wie gaat dat allemaal betalen?
De belasting betaler.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!