Miller & Monroe: 'Duitse problemen zijn opgelost'

Miller & Monroe: 'Duitse problemen zijn opgelost'

Vidrea Retail heeft na twee weken van gesprekken met een bewindvoerder de zaken in Duitsland weer op orde. “We hebben alle financiële middelen om alle aankopen te doen en daarmee kunnen we de Duitse zaak succesvol voortzetten”, zegt ceo Lex Hes tegenover FashionUnited.

De bewindvoerder is nog aan het onderhandelen met pandverhuurders van de Duitse Miller & Monroe-winkels. Afhankelijk daarvan wordt besloten met hoeveel vestigingen de modeketen in Duitsland doorgaat. De Duitse problemen hebben ook hun weerslag gehad op Nederland, omdat de kleding vanuit ons land geleverd wordt. Daardoor moesten er afspraken komen met de bewindvoerder over zaken als verdere leveringen en het eigendomsvoorbehoud. “Over dat soort dingen hebben we afgelopen dinsdag overeenstemming bereikt.” 

Miller & Monroe vroeg onlangs uitstel van betaling aan in Duitsland. Volgens Hes was dat het gevolg van een valse balansgarantie die was verstrekt na de overname van Charles Vögele. Daardoor ontstonden er problemen toen claims binnenkwamen van schuldeisers van de failliete Zwitserse modeketen.

Victory & Dreams heeft tot nu toe goede resultaten geboekt, zegt Hes verder. Het bedrijf was volgens hem winstgevend en 2017 en ook 2018 zal niet negatief uitvallen. Ook over het lopende boekjaar is de topman, ondanks de omzetdalingen na de problemen in Duitsland, positief gestemd. “We zullen een zeer matig eerste kwartaal hebben, maar we verwachten dat het in het lopende jaar beter gaat worden.”
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends