Grootste Intratuin mag groentewinkel toch behouden

Grootste Intratuin mag groentewinkel toch behouden

De groente- en fruitwinkel in de vestiging van Intratuin in Duiven hoeft niet te sluiten. De retailer en de gemeente hebben overeenstemming bereikt over een verkleining van de inpandige groentezaak, schrijft De Gelderlander.

Het aantal stellages van de groentewinkel wordt met dertig procent teruggebracht. Intratuin opende de groentewinkel een jaar terug. De tuincentrumketen had toestemming voor zo’n concept op vijftig vierkante meter, maar volgens de gemeente telde de groenteafdeling 150 vierkante meter. Daarom werd in november sluiting geëist, op straffe van vijfduizend euro boete per week.

Na de eis tot sluiting volgde een lange discussie over de interpretatie van het aantal vierkante meters, zegt eigenaar van de winkel Wouter Nusselder. Zo was volgens hem onduidelijkheid over de vraag of ook de koelcel en de verwerkingsruimte meetelden. “Wij dachten dat alleen de stellages zouden meetellen.” Uiteindelijk kwamen beide partijen eruit, met verkleining van het aantal stellages als uitkomst.

De gemeente Duiven ageerde tegen de groente- en fruitwinkel, omdat die niet op een bedrijventerrein zou thuishoren. “Wij willen niet dat net zoals in Frankrijk de supermarkten zich in de periferie vestigen, die horen in het centrum thuis”, zei burgemeester Rik de Lange daarover. Intratuin in Duiven is met 24 duizend vierkante meter de grootste vestiging van de winkelketen in Nederland. 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!