Kluswijs sluit fusies niet uit: 'Waarom niet met Gamma?'

Kluswijs houdt sterk rekening met verdere consolidatie in de doe-het-zelfmarkt. “Als er op enig moment een situatie ontstaat waarbij een overname of fusie verstandig is, dan moet je daar serieus naar kijken”, zegt algemeen directeur Hans Hortensius tegenover RetailTrends.

Een verdere opkomst van de Duitse bouwmarktformules verhevigt de druk op de gevestigde orde, zegt Hortensius. “Dan ontstaat mogelijk een moment dat we nog meer de krachten moeten bundelen om weerstand te kunnen bieden.” Een samensmelting met het vergelijkbare Hubo zou dan een optie zijn, maar is volgens hem niet per se de enige logische variant. “Met Gamma zou ook kunnen, waarom niet?” Twee sterk verschillende formules kunnen volgens hem meer profiteren van elkaars sterke kanten. “Gamma is sterker dan wij in volume en schaalvoordelen, wij zijn beter in vakkennis en serviceverlening. Misschien is die combinatie veel logischer, omdat je dan uiteindelijk samen veel meer sterke punten hebt.”

De beperktere schaal is niet iets waar Kluswijs nu tegenaan loopt om zelf bij te blijven in de concurrentiestrijd, zegt Hortensius. Zo heeft de dhz-keten altijd like-for-like groei gekend en maken alle aangesloten ondernemers winst.

Kluswijs groeide de afgelopen jaren door de overname van winkels van formules die verdwenen zijn, zoals Doeland en Fixet. Recent sloten verschillende ex-Formido-ondernemers zich aan, terwijl Hortensius volgend jaar nog op overstappers van Multimate rekent. Kluswijs heeft momenteel 37 vestigingen en verwacht dat dat er volgend jaar vijftig zijn.

Op RetailTrends gaat Hans Hortensius uitgebreid in op de ontwikkelingen bij Kluswijs en zijn visie op de dhz-branche.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!