Loods 5 denkt na over buitenlandse winkels en cityconcept

Loods 5 denkt na over mogelijkheden voor een cityconcept in de binnenstad, vergelijkbaar met dat van IKEA. Al is dat wel ‘toekomstmuziek’, zegt commercieel directeur Diederick Schnitger tegenover RetailTrends. De topman sluit daarnaast buitenlandse vestigingen van de woonwinkelketen niet uit.

Met de opening van de laatste winkel in Maastricht keek Loods 5 al voorzichtig over de grens. Voor buitenlandse plannen liggen Duitsland en België het meest voor de hand. Schnitger weet nog niet hoe het concept er hier uit moet komen te zien. “Wellicht een formule op compactere schaal”, stelt hij. “Bijvoorbeeld een winkel in de buurt van een grote stad die een ‘best of-collectie’ laat zien en dan wordt ondersteund door de webwinkel.” 

Loods 5 heeft vier vestigingen in ons land, één in Zaandam, Sliedrecht, Amersfoort en onlangs ook in Maastricht. Voor het eind van het jaar staat de opening van een vijfde winkel in Duiven op de planning. “Door het formaat van onze vestigingen en een nieuwe vestiging op komst, denk ik dat we voldoende dekking hebben in Nederland”, aldus Schnitger.

Loods 5 was in 2017 goed voor een winst van 3,4 miljoen euro, ongeveer evenveel als een jaar eerder. De omzet klom met 1,2 procent, zo blijkt uit de onlangs opgestelde jaarrekening. Hoe hoog de omzet is, is niet bekend.

Lees op RetailTrends meer over het concept van Loods 5 en welke uitdagingen de woonwinkelketen op de veranderende retailmarkt tegenkomt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!