Backwerk-eigenaar opent gerobotiseerde gemakswinkels

Het Zwitserse Valora heeft op het treinstation van Zürich twee onbemande en kassaloze winkels geopend. Consumenten kunnen zichzelf toegang verschaffen en producten kopen via de bijbehorende app.

De winkels hebben de namen Avec Box en Avec X meegekregen. In de eerste formule vinden klanten vooral verse voeding voor onderweg en dagelijkse producten als koffie en enkele huishoudartikelen. Om toegang tot de winkel te krijgen, moeten consumenten zich vooraf registreren via de app en bij de ingang een QR-code scannen. Ook het afrekenen gebeurt via de app. Tijdens het drukste uur van de dag is er personeel aanwezig om klanten te assisteren.

Avec Box is tot 22 april te vinden op het station in Zürich. Daarna komt er een permanente vestiging in het nabijgelegen Wetzikon. Vervolgens wil Valora het concept verder uitrollen in het land.

Avec X opende tegelijkertijd met Avec Box zijn deuren en wordt door Valora omschreven als ‘innovatielab voor de winkelervaring van de toekomst’. Hier worden steeds nieuwe trends op het gebied van gemak geïntroduceerd en digitale tools getest, zoals nieuwe betaalmethodes en personalisatiemogelijkheden. Zo kunnen klanten er hun eigen thee, salades en granola’s samenstellen. Gebaseerd op eerdere aankopen, ontvangen klanten individuele aanbevelingen. Voor uitrol van Avec X zijn vooralsnog geen plannen. Valora wil de geteste ideeën verder ontwikkelen op basis van klantreacties en implementeren bij zijn bestaande winkelformules.

Valora is eigenaar van diverse gemaksformules, waaronder Avec, K Kiosk en Backwerk. Het concern is goed voor een jaaromzet van bijna twee miljard euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!